Touriga Nacional – Η νέα ποικιλία του οινοποιείου μας

Νέα ποικιλία για το οινοποιείο μας η Πορτογαλική ΠΟΠ ποικιλία Touriga Nacional σε ένα εγχείρημα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Γευσιγνωσία...όλα όσα θέλετε να ξέρετε

Οι άγνωστες λέξεις, οι δοκιμές, τα αρώματα, οι γεύσεις και όλα όσα θα θέλατε να ρωτήσετε για τη γευσιγνωσία των κρασιών, συγκεντρωμένα σε έναν μικρό οδηγό για το πώς μπορεί κάποιος να αξιολογήσει ένα κρασί. 

Mundus Vini Summer Tasting 2019

Η συμμετοχή στο Mundus Vini Summer Tasting 2019” δεν θα μπορούσε να αποβεί περισσότερο ευτυχής για το Château Kaniaris, έχοντας αποσπάσει δύο χρυσά βραβεία για τα “Château Kaniaris Syrah-Merlot 2016” και “Ονειροπαγίδα Syrah 2016” αντίστοιχα.

Wine 'n' meat Οδηγός

Τα αλλαντικά αποτελούν, σε συνδυασμό με τυριά, μια πολύ καλή επιλογή για την παρασκευή ενός γρήγορου πιάτου που είναι ικανό να συνοδεύσει με επιτυχία το κρασί.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες αλλαντικών, αυτά που καταναλώνονται ωμά και αυτά που μαγειρεύονται. Επίσης, διακρίνονται διάφορα είδη αλλαντικών ανάλογα με το κρέας που φτιάχνονται, την αναλογία κρέατος-λίπους, το κόψιμο του αλλαντικού και τον τρόπο διατήρησής του. Βασικά στοιχεία των αλλαντικών που τα κάνουν να ταιριάζουν με διαφορετικά είδη κρασιών είναι το αλάτι, το λίπος, το κάπνισμα και τα μπαχαρικά που περιέχουν.

Wine 'n' Cheese Οδηγός

Στη συνείδηση κάθε σοβαρού οινόφιλου, ο συνδυασμός κρασιού και τυριού είναι ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς της απόλαυσης και ο καλύτερος τρόπος για να ολοκληρωθεί μια υψηλού επιπέδου γαστρονομική εμπειρία.

Ομως, η μαγεία και η καταστροφή δεν απέχουν πολύ – στην περίπτωσή μας, μάλιστα, η απόσταση είναι ελάχιστη. Γιατί ο κόσμος των τυριών μπορεί να είναι παραδεισένιος, όμως, λόγω λιπαρών, ένα τυπικό πλατό αποτελεί σχεδόν πάντα κόλαση για κάθε κρασί. Αυτή είναι η σκληρή Wine ’n’ Cheese πραγματικότητα! 

Ροζέ. Η ιδανική επιλογή!

Απαλό ροζ, πορτοκαλί, φλογερό σωμόν ή ακόμη και ελάχιστα βήματα από το κόκκινο, τα ροζέ κρασιά αποδεικνύονται κρασιά με χαρακτήρα, πολυπλοκότητα και μέλλον. Χρωματικά, καλύπτουν το χάσμα ανάμεσα στο κόκκινο και το λευκό κρασί. Εσείς τί γνωρίζετε για το ροζέ κρασί;

Από την αρχαιότητα στο «σήμερα» Η ιστορία του Μεγαρίτικου Αμπελώνα.

Ο Μεγαρίτικος αμπελώνας, μέρος του Αττικού αμπελώνα, είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την ιστορία του κρασιού, από εδώ ξεκίνησε κατά το μύθο η καλλιέργεια της αμπέλου κι από εδώ απλώθηκε σε όλη την Αρχαία Ελλάδα.

Πρόκειται για έναν ιστορικό αμπελώνα συνδεδεμένο με την ζωή μιας μυθικής πόλης, της Αθήνας. Γιατί ο αμπελώνας της Αττικής τροφοδοτούσε με τα κρασιά του την πόλη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα…