Προορισμός

H περιοχή των Μεγάρων αλλά και της Ελευσίνας, με την μακραίωνη ιστορική και πολιτισμική παρουσία διαθέτουν μια σειρά αξιοθέατων που μπορούν να συνδυαστούν με την επίσκεψη σας στην Αμπελουργική Πολιτεία.

Επιλέξαμε μερικούς σταθμούς για την περιήγηση σας στην ευρύτερη περιοχή και σας τους προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Μέγαρα:

  • Κρήνη του Θεαγένη. Έργο του τυράννου Θεαγένη που οικοδομήθηκε στις αρχές του 5ου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο υδραγωγείο της Ελλάδας.
  • Μονή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρυνού. Ιδρύθηκε κατά τους Βυζαντινούς χρόνους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Μεγάρων. Η συλλογή του μουσείου αποτελείται από τα ευρήματα των ανασκαφών της περιοχής που χρονολογούνται από τον 8ο αι. π.Χ. ώς και το 2ο αι. μ.Χ.

Ελευσίνα:

  • Αρχαιολογικός Χώρος. Ένας αξιοθαύμαστος τόπος που αποτυπώνει την σημαντικότητα της αρχαίας πόλης της Ελευσίνας. Η Ιερά Αυλή, ο ναός της Προπυλαίας Αρτέμιδος τα Μεγάλα Προπύλαια, τα Μικρά Προπύλαια, το Τελεστήριο, οι Θριαμβικές Αψίδες, το Καλλίχορον Φρέαρ,  το Πλουτώνειο, το Μυκηναϊκό Μέγαρο είναι πάντα εκεί για να σας «μυήσουν» στην ιστορία της περιοχής.
  • Αρχαιολογικό Μουσείο. Το κεραμοσκεπές κτίριο που βρίσκεται μέσα στον Αρχαιολογικό χώρο διαθέτει μια τεράστια συλλογή σημαντικών ευρημάτων από το Ιερό της Δήμητρας και του Δυτικού Νεκροταφείου της αρχαίας πόλης.